Kerkje Valkkoog Nieuwsbrief
 
Een heerlijk Iers avondje 
 
Zaterdag 8 december, aanvang 20.15 uur in Kerkje Valkkoog 
 
Een heerlijke avond voor liefhebbers van Ierse muziek: zaterdagavond 8 december speelt en zingt de band Kilshannig Ierse ballads. Rob Baas, Frans Kouwets, Louis Kouwets en Laura Schuit zijn vier Noord-Hollanders die Ierser en Keltischer zijn dan de Ieren zelf. Oude bekenden die al een aantal keren voor heerlijke muziekavonden gezorgd hebben in ons kerkje. Ze spelen op gitaar, bouzouki, concertina, fluit, bodhrán en viool. Het kerkje is voor hen de ideale setting: akoestisch, zonder versterking, en intiem in contact met het publiek.


Kilshannig brengt al ruim 25 jaar traditionele Ierse muziek. De naam van de band is afkomstig van het gehucht Kilshannig (in het Iers Cill Seanaigh ofwel de kerk gesticht door St. Seanach), dat vlak ten zuiden ligt van Rough Point op het schiereiland Dingle. 
 
De leden van Kilshannig zijn regelmatig naar westkust van Ierland geweest om er te genieten van de imposante natuur en de mystieke cultuur van dit prachtige eiland, om lokale muzikanten te ontmoeten en inspiratie op te doen.


Ze bezochten er festivals en plaatsen als Doolin, Corofin, Lisdoonvara en het ruige gebied de Burren. Ruim voldoende inspiratie voor een reeks sfeervolle optredens. Zo ook op 8 december in ons kerkje. In deze kersttijd even een avondje lekkere muziek zonder djingle bells of oratorium. 
 
Toegang en reserveren 
 
Toegang € 15,=. Donateurs of CJP € 13,=. Kinderen tot 14 jaar gratis.


Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 73, Schagen.


Reserveren tel. 0224-215661 of via: 
Concerten Kerkje Valkkoog
 


Binnenkort in één van de andere concertkerkjes in de Kop van Noord-Holland 
 
Zondag 16 december 20.00 uur - Winkel:
- Pamela Smits cello en Tobias Borsboom piano

Meer concerten in de Noordkop: 
De Kop Vol Muziek