zaterdag  02-02-2019  20:15 uur

Ragazze Quartet met Rick Stotijn   kamermuziek

Vier topgetalenteerde meiden (Italiaans: ragazze) met twee violen, een altviool en een cello. Inmiddels beroemd in binnen- en buitenland en geregeld te zien in Podium Witteman. Vanuit bloedstollend mooie klassieke muziek gaan ze graag en vaak over de grenzen heen. En ze zoeken samenwerking met kunstenaars uit verschillende disciplines. Klassieke muziek, dat is hun leven; 24 uur per dag. Ook deze avond brengen ze een ‘energieke performance’: samen met Rick Stotijn die geldt als een van de meest vooraanstaande contrabassisten ter wereld, spelen ze het programma 'Swinging to the Bass'.

Toegangsprijs 15,00 euro

© Romain dAsembourg


zaterdag  02-03-2019  20:15 uur

Duo Macondo   wereldmuziek

Dit duo speelt altviool en gitaar, een zeldzame combinatie, die prachtig samenklinkt. De lage klank van de altviool past precies in het klankgebied van de gitaar. Altviolist Mikhail Zemtsov en gitarist Enno Voorhorst troffen elkaar zes jaar geleden en gaven sindsdien vele concerten in binnen- en buitenland. Ze worden geroemd om hun speelse, ritmische, vrije en met plezier gespeelde stijl. Het programma van Duo Macondo bestaat vooral uit Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek maar bevat ook hedendaags werk.

Toegangsprijs 15,00 euro

© Youtube


zaterdag  06-04-2019  20:15 uur

Eric Vloeimans met Olivers Cinema   kamermuziek

Eric Vloeimans studeerde trompet aan het Rotterdams Conservatorium en in New York. Hij wordt wel beschouwd als de beste trompettist ter wereld. In 2001 kreeg Vloeimans de VPRO/ Boy Edgar Prijs voor zijn jazzmuziek. In 2002 won hij een Bird Award en in 2011 werd hij onderscheiden met de Gouden Notekraker voor de meest smaakmakende muziekuiting. In het kerkje van Valkkoog zal hij laten horen hoe zijn trompet subtiel kan laten zingen en fluisteren naast accordeon en contrabas.

Toegangsprijs 15,00 euro