© Youtube


zaterdag  06-04-2019  20:15 uur

Eric Vloeimans met Olivers Cinema   Concert is uitverkocht

Eric Vloeimans studeerde trompet aan het Rotterdams Conservatorium en in New York. Hij wordt wel beschouwd als de beste trompettist ter wereld. In 2001 kreeg Vloeimans de VPRO/ Boy Edgar Prijs voor zijn jazzmuziek. In 2002 won hij een Bird Award en in 2011 werd hij onderscheiden met de Gouden Notekraker voor de meest smaakmakende muziekuiting. In het kerkje van Valkkoog zal hij laten horen hoe zijn trompet subtiel kan laten zingen en fluisteren naast accordeon en contrabas.

Toegangsprijs 15,00 euro

© Sasha Gusov / Illius
https://www.concertgebouworkest.nl/nl/musici


zaterdag  05-10-2019  20:15 uur

Petra van der Heide en Tatjana Vassiljeva   Harp en cello

Valkkoog begint het seizoen gelijk goed met twee solisten (aanvoerders) van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Het KCO behoort tot de absolute wereldtop. Petra van der Heide en Tatjana Vassiljeva musiceren daar samen, maar vormen daarnaast ook een uniek duo. Petra is al sinds 2003 soloharpiste bij het KCO. Ze won verschillende prijzen bij Nederlandse en internationale concoursen en geeft masterclasses wereldwijd. Tatjana begon haar cellostudie in haar geboortestad Novosibirsk en in Moskou. Ze maakte vele tournees door Europa en Azië, soleerde met wereldberoemde orkesten en is sinds 2014 solocelliste in het Concertgebouworkest.

Toegangsprijs 15,00 euro

© Milan Photography
https://windstreken.wordpress.com/


zaterdag  09-11-2019  20:15 uur

Ensemble Windstreken   Wereldse muziek

De naam van Ensemble Windstreken is eigenlijk net zo gelaagd als de muziek. Niet alleen komen de leden uit verschillende landen en culturen, ook wordt er gedoeld op de muzikale verbinding tussen windinstrumenten als het orgel en harmonium, blaasinstrumenten, de ud, zang en percussie. Ensemble Windstreken speelt werk van haar enthousiast ontvangen CD ‘Folies’. Een eigenzinnige mix van verschillende soorten muziek, met name uit de Noord-Afrikaanse traditie.

Toegangsprijs 15,00 euro

© Maarten Peters
https://maartenpeters.squarespace.com


zaterdag  07-12-2019  20:15 uur

Maarten Peters   Singer-songwriter

Maarten Peters staat in de wereld van muziek en theater al jarenlang bekend als een geliefd zanger, gitarist, songwriter en entertainer. Hij heeft fantastische voorstellingen gespeeld met Margriet Eshuijs en op verschillende plaatsen zijn unieke voorstelling ‘Bevroren tranen’ vertolkt. En nu in het Kerkje van Valkkoog zijn verrassend nieuwe programma ‘Solo’. Zo speelt hij op diverse instrumenten en zullen liedjes soms verstild zijn en dan weer verpakt in een landschap van geluiden. Naast eigen composities zal Maarten ook nummers van o.a. The Beatles, Sting, Crosby, Stills, Nash & Young ten gehore brengen.

Toegangsprijs 15,00 euro

© Tango Aliado
https://www.tango-aliado.com


zaterdag  11-01-2020  20:15 uur

Tango Aliado   Argentijnse tango

Tango Aliado bestaat uit professionele musici met een passie voor Argentijnse tangomuziek. Het kwartet is in 2008 opgericht en de leden hebben verschillende muzikale achtergronden, variërend van klassieke tot lichte en wereldmuziek. Ingetogen milonga’s en virtuoze, ritmische stukken wisselen elkaar af tijdens dit energieke concert. De luisteraar wordt meegenomen op een reis van de traditionele tango’s van Canaro tot de moderne tango’s van Cosentino en Wantenaar. Het repertoire bevat mooie, zelfgeschreven arrangementen voor viool, piano, bandoneon en cello.

Toegangsprijs 15,00 euro

© Sarah Wijzenbeek
http://www.berlagesaxophonequartet.com


zaterdag  08-02-2020  20:15 uur

Berlage Saxophone Quartet   Nieuw licht op Bachs Goldbergvariaties

Het Berlage Saxophone Quartet zet een meesterwerk van het hoogste niveau op het programma: de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach. Speciaal voor dit concert halen de leden van het kwartet alle saxofoons uit de kast. De variaties zijn teder, uitbundig, dansbaar en meeslepend. Lichtontwerper Jurjen Alkema van het Blauwe Uur voorziet de muziek op subtiele wijze van kleur en beeld, door middel van een op maat gemaakte lichtinstallatie. Laat u meeslepen door de symbiose van licht en saxofoons.

Toegangsprijs 15,00 euro

© Foppe Schut / Sander Sittig
https://www.orkest.nl/muzikant/hawijch-elders


zaterdag  07-03-2020  20:15 uur

Hawijch Elders en Sander Sittig   Viool en piano

Fijn dat er weer een jong talent in Valkkoog komt spelen. Hawijch Elders heeft al sinds haar zesde jaar vioolles en volgt sinds 2016 haar vioolopleiding bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij geselecteerd is voor het volgen van een Excellence programma. Hawijch heeft al vele prijzen ontvangen tijdens vioolconcoursen in binnen- en buitenland. Sander Sittig is een leerling van meesterpedagoog Jan Wijn. In dit seizoen zal Sander te horen zijn op concerten in Italië en Spanje. Ook met Hawijch geeft hij diverse concerten in Nederland en Italië.

Toegangsprijs 15,00 euro

zaterdag  11-04-2020  20:15 uur

Lies Beijerinck & Eya Trio   Didgeridoo, cello en percussie

Professioneel didgeridoo kunstenares Lies Beijerinck maakt van elke “gewone” muziekuitvoering een theatrale show met een productie van buitengewone en fascinerende geluiden en melodieën. Lies is een van de beste didgeridoo spelers ter wereld en geëerd en gezegend bij de Aboriginals. Samen met haar nieuw opgerichte Eya Trio geeft ze een try-out concert in Valkkoog. Het trio speelt een mengeling van Braziliaans, Indiaans en klassieke muziek met percussief-cello, funky slagwerk en melodieus didgeridoo.

Toegangsprijs 15,00 euro